منتديات يورانيوس
أهلا وسهلا بك ضيفنا الكريم، إذا كانت هذه زيارتك الأولى للمنتدى، فيرجى التكرم بزيارة صفحة التعليمــات، بالضغط هنا. كما يشرفنا أن تقوم بالتسجيل بالضغط هنا إذا رغبت بالمشاركة في المنتدى، أما إذا رغبت بقراءة المواضيع والإطلاع فتفضل بزيارة القسم الذي ترغب أدنا.... شــكـــرا



 
الرئيسيةالتسجيلدخول

شاطر | 
 

 الممبار المحشى

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
شادية
v i p
v i p
avatar

الموقع : face book

مُساهمةموضوع: الممبار المحشى    الأربعاء فبراير 23, 2011 11:08 am







الممبار المحشى

من المطبخ المصرى أكلة شعبية شهيرة الممبار المحشى



المقادير:
كيلو ممبار بقرى أو ضانى يغسل ويكحت وينقع فى الملح والخل

فى حالة
الممبار الضانى يفضل أضافة ربع كيلو جرام من اللحم المفروم

2 كيلو أرز مصرى مغسول وغير منقوع

لتر عصير طماطم أو تبشر ناعم

حزمه من كل من البقدونس و الشبت و الكسبرة الخضراء

بصله كبيره مقطعه ناعم

ممكن أضافة فلفل أخضر حار

زيت

ملح حسب الحاجه \ ملعقة صغيرة فلفل أسمر \ ربع ملعقة صغيرة كمون

شطه حسب الرغبه \ بهارات محشى \ ربع ملعقة صغيرة كارى \ ربع ملعقة صغيرة جنزبيل




الطريقة :

نخلط كل المكونات مع بعضها ونبتدى فى حشو
الممبار بعد تقطيعه الى الطول المناااسب

انا مش بربط
الممبار لانه اول ما بينزل فى الماء بيقفل من الاطرااااف



طبعا ده جزء من الممبار


نضعه فى الماء المغلى مع اضافه الملح





نتركه حتى ينضج تقريبا ساعه الا ربع

نطلع
الممبار من الحله ونحطه فى مصفى حتى ينشف تماماا من الماااااااااااء

مهمه الخطوه دى علشان التحمير





نحمر الممبار فى زيت ساخن من كل الجوااااااااانب حتى يكتسب اللون الذهبى

ونطلعه على ورق مطبخ حتى يمتص الزيت الزااائد

وده شكله النهائى




وده من الدااااخل احمر وفى نفس الوقت طرى من الطماطم المقطعه والبصل



وبالهناء والشفاء


الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
Admin
Admin
Admin
avatar


مُساهمةموضوع: رد: الممبار المحشى    الأحد فبراير 27, 2011 11:24 am

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://uranus.forumarabia.com
 
الممبار المحشى
استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتديات يورانيوس :: مـنــتــديـــات الـطـبـخ و الــحــلــويـــات :: المطبخ العربي-
انتقل الى: